16 Reviews

Home » 7 Tips bij het maken van een tuinontwerp

7 Tips bij het maken van een tuinontwerp

Een goed tuinontwerp maken voor het aanleggen van uw nieuwe tuin is van essentieel belang. Het is belangrijk dat u rekening houdt met een aantal punten bij het maken van een tuinontwerp. In dit artikel benoemen wij een aantal van deze punten.

1. Wat is het doel van uw nieuwe tuin en hoe wilt u de tuin gaan gebruiken?

Het is erg belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over hoe u uw tuin precies wilt gaan gebruiken. Als u dit bedenkt voordat u een tuinontwerp laat maken, dan kan er veel gerichter nagedacht worden bij het maken van uw tuinontwerp en zullen de resultaten beter zijn.

2. Welke stijl moet uw nieuwe tuin krijgen?

Goed nadenken over de stijl van uw nieuwe tuin is van essentieel belang. U kunt bijvoorbeeld de stijl van uw woning pakken en dezelfde stijl aanhouden voor het ontwerpen van uw nieuwe tuin. Hierdoor zal uw tuin goed bij uw woning passen en zal de overgang van binnen naar buiten erg mooi zijn.

3. Rekening houden met zon en schaduw

In de zomer is het fijn om lekker in de zon te kunnen zitten in uw tuin. Om deze reden is het belangrijk om na te denken over welke plekken in uw tuin schaduw zullen hebben en welke zon. Daarnaast is het ook belangrijk voor planten dat ze genoeg zonlicht krijgen. Als planten niet genoeg zonlicht krijgen zal dit de groei en gezondheid aanzienlijk verslechteren.

4. Uw tuin functioneel indelen

Bij het ontwerpen van uw tuin is het belangrijk dat er ook rekening gehouden wordt met functionaliteit. Denk hierbij aan irrigatiesystemen en elektriciteit. Daarnaast is het ook erg belangrijk om genoeg ruimte over te houden, zodat uw tuin een ruim gevoel afgeeft en er ruimte is voor extra tuinmeubilair.

5. Rekening houden met verschillende seizoenen

Rekening houden met seizoenen bij het ontwerpen van uw tuin is van essentieel belang. Als u planten laat plaatsen die prachtig bloeien in de zomer, maar de rest van het jaar kaal zijn, is dit misschien niet de beste keuze voor het aanzicht van uw tuin. U kunt bijvoorbeeld overwegen planten te nemen die het gehele jaar bloeien, zodat uw tuin er het gehele jaar goed uitziet.

6. Overwegen om mooie tuinverlichting te laten plaatsen

Tuinverlichting kan een modern en warm gevoel geven in uw tuin. Daarnaast is tuinverlichting optimaal in de zomer. U kunt door de warmte namelijk langer buiten zitten en als het donker wordt heeft u alsnog een mooi verlichte tuin.

7. Nadenken hoeveel tijd u heeft om uw tuin te onderhouden

Als u weinig tijd heeft om uw tuin te onderhouden, is het wellicht verstandig niet te veel beplanting en gras in uw tuin te laten plaatsen aangezien dit onderhouden moet worden. Als dit niet onderhouden wordt, heeft het slechte gevolgen voor de groei en gezondheid van uw planten.

U kunt natuurlijk ook overwegen tuinonderhoud uit te besteden aan een professioneel groenvoorzieningsbedrijf. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring met tuinonderhoud en een vast team dat klaar staat uw tuin tot in de puntjes te verzorgen.

Conclusie

Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden bij het maken van een goed tuinontwerp, anders kunt u hier problemen van ervaren. Als u meer advies wilt voor het maken van uw tuinontwerp kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring met tuinaanleg en ontwerp en kunnen u voorzien van een prachtig ontwerp voor uw nieuwe tuin.

Contact Met Gijsen Groen

Meest Recente Artikelen

Met meer dan 50 jaar ervaring staan wij voor u klaar!