16 Reviews

Home » Tuin klaarmaken voor de lente: 6 handige tips

Tuin klaarmaken voor de lente: 6 handige tips

Het voorjaar komt eraan en het is weer tijd om uw tuin klaar te maken voor de lente, zodat deze er verzorgd uitziet zodra het zonnetje begint te schijnen. Wij hebben veel ervaring met tuinonderhoud en hebben voor u 6 handige tips op een rijtje gezet om uw tuin optimaal klaar te maken voor de lente.

1. Alle beplanting in uw tuin snoeien

Uw planten snoeien is erg belangrijk als u wilt dat ze het gehele seizoen stralen. Snoeiwerk bevordert de gezondheid en groei van uw planten en zal ervoor zorgen dat ze de juiste vorm aanhouden terwijl ze verder groeien. Snoeiwerk is dus zeker belangrijk als u uw tuin wilt laten stralen in het voorjaar.

2. Onkruid verwijderen

Onkruid verwijderen hoort ook zeker bij uw tuin klaarmaken voor de lente. Er zijn 2 manieren om onkruid te verwijderen, u kunt dit met de hand doen of u kunt het wegbranden. De tweede optie is wellicht makkelijker als u geen zin heeft om lang op uw knieën te zitten.

3. Grond van uw tuin bemesten

Uw grond bemesten is een erg belangrijke stap. Na de winter kan de bodem van uw tuin namelijk wel weer wat voeding gebruiken en zal dit de gezondheid en groei van uw planten aanzienlijk verbeteren. Door de grond van uw tuin te bemesten zal uw tuin aanzienlijk meer bloeien tijdens de lente.

4. Uw gras verticuteren

Als u een mooi grasveldje in uw tuin heeft, raden wij aan deze te verticuteren. Voordat u hiermee begint raden wij aan eerst uw gras te maaien en ervoor te zorgen dat uw gras licht vochtig is. Uw gras verticuteren verwijdert al het dode gras en mos en zal er voor zorgen dat het er prachtig uitziet wanneer lente is.

5. Uw bestrating onderhouden

Uw bestrating mag zeker niet vergeten worden bij uw tuin klaarmaken voor de lente. Belangrijk is om al de vieze aanslag op uw tegels te verwijderen door er goed overheen te schrobben. U kunt dit ook doen met een hoge druk spuit, maar dit is niet altijd aan te raden aangezien dit oneffenheid in uw bestrating kan veroorzaken. Doe dus eerst goed onderzoek, voordat u dit doet met een hoge druk spuit.

6. Extra kleur toevoegen aan uw tuin voor de lente

Als u wat extra kleur aan uw tuin wilt toevoegen voor in de lente, dan kunt u een aantal bloembollen planten. Deze bloemen zullen een mooie extra kleur aan uw tuin toevoegen tijdens de lente.

Uw tuin lenteklaar laten maken

Als u uw tuin lenteklaar wilt laten maken, bent u bij Gijsen Groen aan het juiste adres. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring met tuinonderhoud en staan klaar om uw tuin volledig klaar te maken voor de lente. Wij zijn uw partner voor tuinonderhoud in Breda en omstreken!

Contact Met Gijsen Groen

Meest Recente Artikelen

Met meer dan 50 jaar ervaring staan wij voor u klaar!