16 Reviews

Home » 7 Verschillende stijlen voor uw nieuwe tuin

7 Verschillende stijlen voor uw nieuwe tuin

Wilt u een nieuwe tuin laten aanleggen, maar weet u nog niet precies hoe uw nieuwe tuin eruit moet komen te zien en bent u op zoek naar inspiratie? Hier bent u aan het juiste adres! In dit artikel benoemen wij de 7 verschillende tuinstijlen.

1. Klassieke tuinstijl

Een klassieke tuin is netjes en geordend. Het heeft bijvoorbeeld rechte paden, sierlijke fonteinen, standbeelden en decoratieve elementen zoals zuilen. De beplanting is vaak verfijnd en gestructureerd, bijvoorbeeld met mooie bloemperken en goed verzorgde heggen. Een klassieke tuin straalt evenwicht en harmonie uit en is een uitstekende plek om tot rust te komen.

2. Moderne tuinstijl

Een moderne tuin is erop ontworpen om u van alle gemakken te voorzien. De tuin heeft een strakke uitstraling die tegelijkertijd op elk moment van de dag u kan voorzien van comfort. In een moderne tuin is een goed evenwicht tussen functionaliteit en uitstraling erg belangrijk. Het tuinmeubilair, de planten en tuinverlichting worden erop uitgekozen om de moderne en luxe uitstraling van uw tuin te versterken. Een moderne tuin is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een tuin met een strakke uitstraling die tegelijkertijd erg comfortabel is.

3. Een stadstuin aanleggen

Een stadstuin is een ideale manier om alsnog groen aan uw omgeving toe te voegen terwijl u in de stad woont. U kunt hier bijvoorbeeld een mooie grasmat neerleggen en wellicht een overkapping met een lounge set eronder om even te kunnen ontspannen als het lekker weer is. Met een stadstuin kunt u alsnog groen toevoegen aan uw omgeving, al woont u in de drukke stad.

4. Een bostuin aanleggen

Deze tuinstijl straalt rust uit en zorgt voor een vrij gevoel in uw tuin. In een bostuin staan vaak mooie bomen, struiken en grote planten om het gevoel van een bos naar voren te laten komen. U kunt in een bostuin mooie smalle paden aanleggen tussen de bomen voor een echte boservaring in uw eigen tuin. Een bostuin is ideaal als u een ruime tuin heeft en op zoek bent naar een rustige bos ervaring in uw eigen tuin.

5. Diervriendelijke tuinstijl

Een diervriendelijke tuinstijl kunt u bereiken door bijvoorbeeld een vijver uit te laten graven met kikkers en vissen erin. Daarnaast kunt u relatief grote beplanting plaatsen en gras laten aanleggen voor het aantrekken van verschillende vogeltjes.

6. Tuin met oosterse stijl

In een tuin met een oosterse stijl staat rust en evenwicht voorop. In deze tuinstijl speelt water omringd door rotsen een belangrijke rol. In tuinen met een oosterse stijl vind je vaak groenblijvende beplanting, bijvoorbeeld bamboe. Daarnaast zijn bomen met prachtige bloesom ook erg populair. Een tuin met een oosterse stijl is ideaal als u op zoek bent naar een plek met veel groen en water, die rust en kalmte uitstraalt.

7. Landelijke tuinstijl

Een landelijke tuinstijl is te herkennen aan een eenvoudige, maar tijdloze uitstraling. Bij deze tuinstijl is er genoeg ruimte voor gras, bomen, struiken en wellicht een moestuin. Deze tuinstijl geeft een gevoel van ruimte en rust en is ideaal als u op zoek bent naar een simpele maar prachtige tuin.

Tuinontwerp laten maken voor een nieuwe tuin

Er zijn veel verschillende tuinstijlen om uit te kiezen, maar de stijl voor uw tuin hangt veel af van de hoeveelheid ruimte en uw persoonlijke wensen. Als u op zoek bent naar een bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in tuinaanleg en ontwerp, dan kunt u contact opnemen met Gijsen Groen. Wij hebben een vast team van 16 ervaren vakmensen die uw tuin tot in de puntjes kunnen verzorgen. Wij zijn uw partner voor tuinaanleg en ontwerp in Breda en omstreken!

Contact Met Gijsen Groen

Meest Recente Artikelen

Met meer dan 50 jaar ervaring staan wij voor u klaar!